Tanum – Allt du behöver veta om tillbehören i kärlen!

14 oktober, 2024
Vi har skickat med flera fiffiga saker i dina kärl som är viktigt att du plockar upp innan du börjar använda kärlen.

Om du har fått Sorterat mat- och restavfall finner du en matavfallskorg, en bunt papperspåsar och en sorteringsguide där du kan läsa mer om hur kärlen fungerar.

Om du har fått Hemsortering i fyrfackskärl finner du en matavfallskorg, en bunt papperspåsar, en minimizer, en elbox samt en metallist för att hänga upp elboxen inomhus. Därtill finns också en sorteringsguide där du kan läsa mer om hur kärlen fungerar.

Såhär funkar tillbehören:

  • Matavfallskorgen – i den här korgen ska du förvara din matavfallspåse inomhus. Den låter luft cirkulera och gör det lättare för dig att hålla din papperspåse torr. Korgen är också smidig att ta med när du ska bära ut ditt matavfall till kärlet.
  • Papperspåsar – till matavfallet! Du får inledningsvis en bunt med papperspåsar, men självklart fyller vi på! När du börjar få slut på påsar klämmer du fast en papperspåse i locket på ditt kärl inför tömning. När våra chaufförer ser detta lämnar de en ny bunt till dig i samband med tömningen.
  • Minimizer – den här saken är bra för att komprimera ihop mjukplast. Du får inledningsvis med en liten rulle med plastpåsar som du kan använda för att samla plasten. När påsarna är slut kan du använda exempelvis återanvända en brödpåse, eller annan påse i lämplig storlek. Eftersom vi vet att många redan har mycket plastpåsar över hemma så fyller vi inte på dessa.
  • Elboxen + metallist – i denna box kan du samla batterier och ljuskällor. Du ska förvara elboxen inomhus, därför har du fått en smidig metallist om du vill ha den på väggen – detta är såklart valfritt. När elboxen är full hänger du ut den på kärl 2 inför tömning. 
  • Sorteringsguiden – kanske ett av de viktigaste tillbehören! I guiden förklarar vi hur kärlen fungerar och ger lite tips och tricks gällande skötseln.

Nu hoppas vi att du har stenkoll på tillbehören! Har du några frågor är du alltid varmt välkommen att kontakta oss.

Med vänliga hälsningar,

Rambo