Hållbarhet i badrumsskåpet

18 oktober, 2024
Att göra små, hållbara val i badrumsskåpet kan vara både enkelt och givande. Här är några idéer för hur du kan tänka hållbart kring skönhetsprodukter och smink:
  1. Kampanjer och rabatter kommer igen!
    Kampanjer och erbjudanden dyker upp hela tiden, och det kan vara roligt att prova nya produkter. Men ibland kan det vara bra att ställa sig frågan om produkten är något du verkligen kommer att använda. Att hålla sig till favoriterna kan minska överflödet i badrummet.
  2. Använd upp det du har
    Visste du att många skönhetsprodukter har ett bäst före-datum? Den lilla burk-ikonen på produkten indikerar också hur lång tid efter öppnandet produkten är fräsch, oftast handlar det om 6-12 månader. Genom att använda upp det du har innan du köper nytt, får du ut det mesta av dina produkter och undviker onödigt svinn.
  3. Byt till tvättbara makeup-pads
    Tvättbara makeup-pads är ett smidigt sätt att minska på engångsartiklar i badrummet. De kan användas om och om igen, och efter en tvätt är de redo att användas på nytt.
  4. Välj produkter med hållbara förpackningar – refillsystem är toppen!
    Många märken erbjuder numera produkter med refill-möjligheter eller i återvinningsbara förpackningar. Det är ett enkelt sätt att minska plastavfallet, och det finns gott om fina alternativ att välja bland. Det finns också mycket produkter på marknaden helt utan förpackning, ex schampobars.
  5. Ta hand om dina verktyg
    Sminkborstar och andra redskap kan hålla länge om man tar hand om dem. Att rengöra och vårda dem gör inte bara att de känns fräschare, utan det förlänger också deras livslängd.
  6. Välj naturliga och miljövänliga ingredienser
    Se om du kan hitta produkter med naturliga ingredienser som är snällare både mot huden och miljön. Många märken erbjuder nu produkter utan skadliga kemikalier, som också ofta är bättre för dig.
  7. Ge bort sånt du inte använder
    Om du har produkter som du inte använder, se om någon i din närhet kan ha glädje av dem istället. Det är ett bra sätt att minska svinn och göra någon annan glad på köpet.

Och såklart – När dina skönhetsfavoriter är slut, återvinn alltid förpackningen ♻️.

Små förändringar i våra skönhetsvanor kan göra en stor skillnad över tid. Att tänka hållbart i badrummet behöver inte vara svårt – det kan till och med vara riktigt givande!

 

Med vänliga hälsningar,

Rambo