Lakvattenprojektet

7 oktober, 2024
Vi på Rambo är glada att kunna meddela att vi har påbörjat ett viktigt projekt för lakvattenrening på Siviks avfallsanläggning under året. Detta initiativ sker i samverkan med Lysekils kommun och är ett stort steg framåt i vårt arbete för att skydda vår miljö och främja hållbarhet. Vi är stolta över att kunna bidra till en hållbar framtid genom att investera i teknologier som skyddar våra vattenresurser och ekosystem.

Lakvattnet från Sivik har under många år renats av Leva i Lysekil på Långeviks reningsverk. Vi har nu krav på oss att att rena vattnet lokalt på Sivik för att därefter avleda vattnet till en egen utloppsledning. Genom att fokusera på att ta bort skadliga ämnen från lakvatten, strävar vi efter att förbättra vattenkvaliteten och minska vår miljöpåverkan.

Vi ser fram emot att dela våra framsteg med er och visa hur vi på Rambo aktivt arbetar för en bättre miljö. Vi har skapat en sida där vi kommer att fylla på med information allteftersom som projektet fortlöper. Klicka här för att komma till den.

Tack för ert stöd i detta viktiga arbete!